Vad du kan göra

Vill du ta hand om en övergiven katt?
Klicka här för att komma till våra katter.

Vill du jobba på katthemmet?
Eftersom föreningen drivs ideellt är vi helt beroende av frivilliga krafter. Vi söker kattvänner i alla åldrar som kan tänka sig att ge några timmar i veckan av sin tid till våra katter. De behöver behöver kärlek, omvårdnad, sällskap, mat och rena kattlådor. Det ingår även några enklare städuppgifter. Har du körkort är det ett stort plus då vi ibland behöver hjälp till veterinär mm. (men inget måste såklart)!

Intresserad? Hör av dig via e-mail eller till vår jourtelefon

Skänk en gåva
images Swish nr 123 143 81 00 eller via BG 196-4857

Bössor med vår logotype – kattungen med gräddslicken – . Skänk gärna en slant – inget bidrag är för litet… På följande ställen har vi bössor:

Jami Hundsport, Västervik

Bli bursponsor!
Som företag (eller privatperson) kan man för en årlig avgift sponsra en speciell bur på katthemmet. En skylt med ert namn placeras då över buren, väl synlig för de många besökare som katthemmet har. Intresserad? Kontakta oss via e-mail.

Skänk mat i våra tunnor
Vi har tunnor med vår logotype – kattungen med gräddslicken – utplacerade på följande ställen:

Västervik:
Konsum Högöhallen
Granngården

Gamleby:
ICA Supermarket
Valdemarsvik:
Hemköp
ICA-Vammar
Vimmerby:
Granngården
Djuraffären

Maten kommer till de omhändertagna katterna på katthemmet och i jourhem. Samt när vi hjälper till att mata ute i väntan på att kunna plocka in en katt.

Skänk hela och rena loppissaker
Kontakta oss om du har saker du vill skänka.

Anmäl vanvård & djurplågeri
Om du känner till ett vanvårdsfall ska du anmäla detta till Länsstyrelsens djurskyddshandläggare, telefon 010-223 80 00. Du kan vara anonym.

Trafikskadat djur
Om du kör på ett djur i trafiken ska du märka ut platsen. Det är särskilt viktigt att märka ut platsen om djuret flyr in i skogen. Ett skadat djur måste eftersökas. När du märkt ut platsen ringer du polisen. Gå in på Nationella viltolycksrådets webbplats för mer information om trafikskadade djur.

djurskyddetvastervik@telia.com