Katter söker hem


Vill
 du ta hand om en katt från Djurskyddet?

Vår policy är att djur inte skall skänkas bort. Att skaffa djur innebär ett ansvarsfullt åtagande (en katt kan leva uppemot 20 år) och en prislapp kanske förhindrar rena impulsköp. Att köpa djuret är ju trots allt den lilla kostnaden och har man inte råd med den så ska man inte skaffa djur. Som exempel kan nämnas att en honkatt kostar ca 5500 kr första året! Vi kämpar för att höja kattens status och ett sätt är att sätta ett pris på djuret.

De djur som Djurskyddet får in överlåts först på oss. Vi blir således ägare till djuret och åtar oss det fulla ägarskapet fram till dess att vi hittar ett nytt hem till katten.

Pris för en katt: 1550kr

De katter som säljs är:

* grundvaccinerade (2 vaccinationer) mot kattpest och kattsnuva a 240 kr/st 

 *avmaskade

* behandlade för ev. öronskabb

* kastrerade (normalpris hona ca 1100 kr, hankatt ca 600kr) samt id-märkta (normalpris ca 250 kr).

* Köper ni en kattunge ingår framtida kastrering alltså i priset.

Katter som söker nytt hem

Vill ni träffa en katt/katter som finns i jourhem så kontakta oss via mail; djurskyddetvastervik@gmail.com  eller ring 070-453 05 18  så ordnar vi det.

 De är alla lite försiktiga och kräver hem med minst en trygg kompis för att de ska kunna få komma till sin rätt i lugn och ro.


Cherry

Cherry letar efter ett nytt hem eftersom hon inte passade in i gamla husses nya familjebildning. Väldigt kelig och mysig. Cherry är född 2011, alltså en mogen kattjej. Hon är inte så förtjust i andra katter. Tror att hon skulle passa som innekatt men även få möjlighet att gå ut om omgivningen är kattsäker. Cherry vill ha ett lugnt hem utan allt för små barn Hittat hem


Sorian

Sorian är ca 3 år gammal. Kommer från samma hem som Plupp(se ovan). Lite mer försiktig än sin kompis. Skulle gärna komma till ett hem med en trygg kompis.


Fjäril

Mamma Fjäril kom till oss med sina tre ungar i början av maj. Hon hade under en längre tid gått hos en familj , de gav henne mat, letade efter en eventuell ägare i samhället. Men ingen ville kännas vid henne, hon födde sina ungar under en bod, men familjen lyckades lokalisera vart de fanns och kontaktade oss. Hennes ungar flyttar runt midsommar och sen vill Fjäril gärna hitta sitt eget hem Hon är ca 2 år och en väldigt härlig tjej.


Delli

Delli är en underbar tjej, lite försiktig. Hon skulle passa som innekatt med en trygg och lugn kompis. Inga mindre barn bör finnas i hemmet. Hon har haft det lite tufft i livet men behöver bara kännas sig trygg så kommer hon att bli en vän för livet. ca 5 år

 


Mindy & Mandy

Mindy och hennes syster Mandy  kommer från ett hem med för många katter. De var lite skygga när de kom till oss men har blivit mysiga och härliga tjejer. Fortfarande lite reserverade i början men lossnar snabbt. Ca 2 år, fulla med bus och lek. Skulle passa som innekatter, gärna tillsammans men annars med en trygg kompis varsitt hem.