Vill du ta hand om en katt från Djurskyddet?

Vår policy är att djur inte skall skänkas bort. Att skaffa djur innebär ett ansvarsfullt åtagande (en katt kan leva uppemot 20 år) och en prislapp kanske förhindrar rena impulsköp. Att köpa djuret är ju trots allt den lilla kostnaden och har man inte råd med den så skall man inte skaffa djur. Som exempel kan nämnas att en honkatt kostar ca 5500 kr första året! Vi kämpar för att höja kattens status och ett sätt är att sätta ett pris på djuret.

De djur som Djurskyddet får in överlåts först på oss. Vi blir således ägare till djuret och åtar oss det fulla ägarskapet fram till dess att vi hittar ett nytt hem till katten.

Pris för en katt: 1350kr

From 1 januari 2019 kommer vi att höja priset på våra katter till 1350 kronor pga höjda veterinärskostnader.

De katter som säljs är:

– grundvaccinerade (2 vaccinationer) mot kattpest och kattsnuva

– avmaskade

– behandlade för ev. öronskabb

– kastrerade (normalpris hona ca 1200 kr, hankatt ca 900kr) samt id-märkta (normalpris ca 400 kr).

– Köper ni en kattunge ingår framtida kastrering alltså i priset.

Katter som söker nytt hem

Vill ni träffa en katt/katter som finns i jourhem så kontakta oss via mail; djurskyddetvastervik@gmail.com

eller ring 070-453 05 18  så ordnar vi det.


 

 

BILD OCH INFO KOMMER

 

Charlie

 

 

 

 

Rödluvan

Rödluvan är född 2015.Hon är en väldigt kelig,social och pratglad hona.Rödluvan vill  hitta ett hem där hon  får tillgång till en säker utevistelse


 

 

Acke

Acke va stallkatt fram tills stallet stängdes november 2018.Acke är en mysig herre på cirka 5-7 år.han är lite reserverad för nya människor,han söker nu sitt egna hem som innekatt med innätad balkong då han verkar fått nog av ett ensamt uteliv utan närkontakt och kel.


 

 

Sotis

Sotis är född 2016. Han är en van utekatt – född på landet. Sotis är social och vill gärna att man kelar med honom och vill gärna vara med. Skulle gärna komma till ett hem med en kattkompis. Sotis är en kille man måste träffa.


 

Pricken

Pricken är en mysig och härlig tjej som söker nytt pga av ändrade förhållande. Hon är ca 6 år och är van att kunna få gå ut.


 

 

Fritjof och Mini

INFO KOMMER


Rufin

INFO KOMMER

 


Tösen

INFO KOMMERNella

INFO KOMMER


 

24068165_10208460838477179_4436083979302567631_n

Delli

JDelli ärenav våra lite försiktiga och blyga katter. Kommer från en kattkoloni och var från början ganska rädd med blir mer och mer trygga. Hon behöver hem som har tålamod och låter hene bestämma takten. Gärna ett hem där det finns en trygg kompis som kan visa på rätt väg. 


 

Pimpim

En härlig tjej ca 1 år. Kommer från ett område med för många katter. Hon kom tillsammans med två syskon när de var ca 4 månader. Syskonen har hittat hem. För katter somPimPim krävs lite tålamod, man måste låta de få bestämma takten och känna sig trygga. Ett hem med tålamod, trygghet och gärna en kompis som kan visa vägen. Hon bor i jourhem


 

Bellis

INFO KOMMER


 

shelby

Sheela

INFO KOMMER

 

Santos

 

Sorian