Hill's_Logo_TM_CMYK_300DPI_HighRes

Vill du ta hand om en katt från Djurskyddet?

Vår policy är att djur inte skall skänkas bort. Att skaffa djur innebär ett ansvarsfullt åtagande (en katt kan leva uppemot 20 år) och en prislapp kanske förhindrar rena impulsköp. Att köpa djuret är ju trots allt den lilla kostnaden och har man inte råd med den så skall man inte skaffa djur. Som exempel kan nämnas att en honkatt kostar ca 5500 kr första året! Vi kämpar för att höja kattens status och ett sätt är att sätta ett pris på djuret.

De djur som Djurskyddet får in överlåts först på oss. Vi blir således ägare till djuret och åtar oss det fulla ägarskapet fram till dess att vi hittar ett nytt hem till katten.

Pris för en katt: 1150kr

De katter som säljs är:

– grundvaccinerade (2 vaccinationer) mot kattpest och kattsnuva (normalpris ca 700 kr)

– avmaskade (normalpris ca 40 kr)

– behandlade för ev. öronskabb (normalpris ca 100 kr)

– kastrerade (normalpris hona ca 1000 kr, hankatt ca 700kr) samt id-märkta (normalpris ca 300 kr).

– Köper ni en kattunge ingår framtida kastrering alltså i priset.

Katter som söker nytt hem

Vill ni träffa en katt/katter som finns i jourhem så kontakta oss via mail; djurskyddetvastervik@gmail.com

eller ring 070-453 05 18  så ordnar vi det.

 


Sotis

Sotis är född 2016. Han är en van utekatt – född på landet. Sotis är social och vill gärna att man kelar med honom och vill gärna vara med. Skulle gärna komma till ett hem med en kattkompis. Sotis är en kille man måste träffa.


 

Pricken

Pricken är en mysig och härlig tjej som söker nytt pga av ändrade förhållande. Hon är ca 6 år och är van att kunna få gå ut.


Olle

Selma och Olle, omplacering på grund av allergi. Olle kommer från Katthemmet från början. De var tidigare väldigt tajta men ibland förändras det . Selma är van ute katt men Olle som är lite försiktig har varit innekatt. De behöver alltså hitta varsitt hem. Olle gärna ett hem med en kompis. Olle är som en mysig nallebjörn..kelar gärna.

Selma har hittat hem


 

received_728789694145481~2

 

Melinda

En oerhört vacker kattjej, ca 2 år. Kom till Katthemmet som en omplacering pga ändrade familjeförhållanden. Hon kom med sina ungar som kommer att flytta under vecka 47/48. Då söker Melinda ett eget hem. Gärna med en kompis och tillgång till utevistelse.


 

Trixie

Lexie

Mysig och kelig tjej som är en omplacering med sina ungar som precis har flyttat hemifrån. Så nu söker Trixie ett eget hem..gärna med tillgång till utevistelse.


 

 

Vilda och Måns

Vilda och hennes bästa kompis Måns vill hitta ett hem tillsammans, de var innekatter i sitt förra hem.Vilda är en väldigt kelig och social katt på 7 år som vill vara där man är Måns är 3 år och lite mer tillbakadragen innan han lär känna en. Men gillar att man klappar och kelar med honom. Jättemysiga katter som pga av allergi måste hitta ett nytt hem. Har hittat hem


Sara

Sara är ca sju år och kom till Katthemmet då matte gått bort. Sara är en underbar snäll och go katt. Kelig och social. Ett hem med tillgång till utevistelse skulle passa Sara perfekt. Sara har hittat hem


received_1870599709678121
Chanell 

Chanell och Bieber är en omplacering pga ändrade förhållande. De är 7 år gamla och syskon, men skulle kunna hitta varsitt eget hem. De är båda två härligt sociala, keliga och busar gärna. Chanell är inte så förtjust i andra katter och skulle nog trivas ensam. Båda två skulle nog tycka att livet i ett hus, gärna på landet där de kan få gå ut vore rena drömmen. Brorsan Bieber har hittat hem. Chanell är tingad


 

Hedda

Hedda

Hedda är en härligt, social och kelig tjej, är en omplacering pga av ändrade förhållande, ca 4 år. Hon vill ha ett hem där hon får mycket uppmärksamhet samtidigt som man är lite lyhörd när hon inte längre vill. En mycket bestämd dam som inte är förtjust i små barn eller hundar. Vinner man hennes förtroende får man en underbar familjemedlem. Hedda har hittat hem


 

24068165_10208460838477179_4436083979302567631_n

Joker & Delli

Joker (bilden överst) och Delli är två av våra lite försiktiga och blyga katter. Kommer från en kattkoloni och var från början ganska rädda med blir mer och mer trygga- De behöver hem som har tålamod ochh låter de bestämma takten. Gärna tillsammans eller varsitt hem där det finns en trygg kompis som kan visa de på rätt väg.


 

 

FB_IMG_1512339053883

Viggo

Hej jag heter Viggo och jag vill hitta mitt alldeles egna hem, jag är 4 år  gammal. Min syster och jag föddes ute av vår mamma som inte litar på människor. Vi fångades in och fick komma till ett jourhem där jag bott sen dess, men eftersom jag var väldigt rädd och försiktig så har det tagit mig tills nu att riktigt våga flytta till MITT egna för alltid hem. Jag tycker om dom andra katterna i jourhemmet och vill därför att det finns en kompis i mitt nya hem och att mina nya människor har tålamod med mig för det kan ta ett tag innan jag vågar lite på dom helt, men när jag vill så är jag jättekelig och sover gärna i sängen hos jourmatte.


Pimpim

En härlig tjej ca 1 år. Kommer från ett område med för många katter. Hon kom tillsammans med två syskon när de var ca 4 månader. Syskonen har hittat hem. För katter somPimPim krävs lite tålamod, man måste låta de få bestämma takten och känna sig trygga. Ett hem med tålamod, trygghet och gärna en kompis som kan visa vägen.


 

Thea

Thea är en av våra fina katter som är lite blyg och försiktig. Hon skulle behöva ett lugnt hem med någon som är hemma mycket, utan barn och hundar men gärna med en kattkompis. Hon är lite försiktig men och behöver hitta sitt speciella hem med mycket tålamod och låta henne komma fram i sin egen takt.


shelby

Sheela

svea

Svea