Hill's_Logo_TM_CMYK_300DPI_HighRes

Vill du ta hand om en katt från Djurskyddet?

Vår policy är att djur inte skall skänkas bort. Att skaffa djur innebär ett ansvarsfullt åtagande (en katt kan leva uppemot 20 år) och en prislapp kanske förhindrar rena impulsköp. Att köpa djuret är ju trots allt den lilla kostnaden och har man inte råd med den så skall man inte skaffa djur. Som exempel kan nämnas att en honkatt kostar ca 5500 kr första året! Vi kämpar för att höja kattens status och ett sätt är att sätta ett pris på djuret.

De djur som Djurskyddet får in överlåts först på oss. Vi blir således ägare till djuret och åtar oss det fulla ägarskapet fram till dess att vi hittar ett nytt hem till katten.

Pris för en katt: 1150kr

De katter som säljs är:

– grundvaccinerade (2 vaccinationer) mot kattpest och kattsnuva (normalpris ca 700 kr)

– avmaskade (normalpris ca 40 kr)

– behandlade för ev. öronskabb (normalpris ca 100 kr)

– kastrerade (normalpris hona ca 1000 kr, hankatt ca 700kr) samt id-märkta (normalpris ca 300 kr).

– Köper ni en kattunge ingår framtida kastrering alltså i priset.

Katter som söker nytt hem

Vill ni träffa en katt/katter som finns i jourhem så kontakta oss via mail; djurskyddetvastervik@gmail.com

eller ring 070-453 05 18  så ordnar vi det.

 


 

Vilda och Måns

FB_IMG_1538340991917FB_IMG_1538341004409

Vilda och hennes bästa kompis Måns vill hitta ett hem tillsammans, de var innerkatter i sitt förra hem.Vilda är en väldigt kelig och social katt på 7 år som vill vara där man är Måns är 3 år och lite mer tillbakadragen innan han lär känna en. Men gillar att man klappar och kelar med honom.Lisa

Lisa

En underbar liten tjej, ca 3 år gammal. Kommer från ett hem med för många katter och kom till oss dräktig. Hon fick två fina ungar som nu har hittat sina egna hem.
Nu är det Lisas tur att hitta ett tryggt hem där hon kan få kel och uppmärksamhet. Hon vill gärna ha ett hem med tillgång till utevistelse. Har hittat hem


 

Maya

Maya är en väldigt social och snäll katt, hon är 7 år. Maya är en omplacerings- katt som inte fungerade med de andra katterna i familjen. Maya vill ha tillgång till trygg utevistelse när hon bott in sig i sitt nya hem, gärna på landet.. Mayas päls kräver regelbunden genomkamning eftersom den tovar sig lätt. Sköts den ordentligt blir hon en riktig pälsboll.received_1991966320874792

Sotis

Sotis är född 2016. Han är en van utekatt – född på landet. Sotis är social och vill gärna att man kelar med honom och vill gärna vara med  Ett hem på landet vore toppen.

______________________________________________________________________________________________________

chanell och Bieber
Chanell & Bieber

Chanell och Bieber är en omplacering pga ändrade förhållande. De är 7 år gamla och syskon, men skulle kunna hitta varsitt eget hem. De är båda två härligt sociala, keliga och busar gärna. Chanell är inte så förtjust i andra katter och skulle nog trivas ensam. Båda två skulle nog tycka att livet i ett hus, gärna på landet där de kan få gå ut vore rena drömmen.


 

Hedda

Hedda

Hedda är en härligt, social och kelig tjej, är en omplacering pga av ändrade förhållande, ca 4 år. Hon vill ha ett hem där hon får mycket uppmärksamhet samtidigt som man är lite lyhörd när hon inte längre vill. En mycket bestämd dam som inte är förtjust i små barn eller hundar. Vinner man hennes förtroende får man en underbar familjemedlem.


 

Joker

24068165_10208460838477179_4436083979302567631_n

Joker & Delli

Joker (bilden överst) och Delli är två av våra lite försiktiga och blyga katter. Kommer från en kattkoloni och var från början ganska rädda med blir mer och mer trygga- De behöver hem som har tålamod ochh låter de bestämma takten. Gärna tillsammans eller varsitt hem där det finns en trygg kompis som kan visa de på rätt väg.


 

 

FB_IMG_1512339053883

Viggo

Hej jag heter Viggo och jag vill hitta mitt alldeles egna hem, jag 2.5 år  gammal. Min syster och jag föddes ute av vår mamma som inte litar på människor, våra första veckor levde vi ute, men sen visade vår mamma upp oss hos några människor som hon visste gav henne och oss mat och när vi var cirka 15 veckor fångades vi in och fick komma till ett jourhem där jag bott sen dess, men eftersom jag var väldigt rädd och försiktig så har det tagit mig tills nu att riktigt våga flytta till MITT egna för alltid hem. Jag tycker om dom andra katterna i jourhemmet och vill därför att det finns en kompis i mitt nya hem och att mina nya människor har tålamod med mig för det kan ta ett tag innan jag vågar lite på dom helt, men när jag vill så är jag jättekelig och sover gärna i sängen hos jourmatte.


received_1715308195177079

Pimpim

En härlig tjej ca 1 år. Kommer från ett område med för många katter. Hon kom tillsammans med två syskon när de var ca 4 månader. Syskonen har hittat hem. För katter somPimPim krävs lite tålamod, man måste låta de få bestämma takten och känna sig trygga. Ett hem med tålamod, trygghet och gärna en kompis som kan visa vägen.


 

Thea

Thea är en av våra fina katter som är lite blyg och försiktig. Hon skulle behöva ett lugnt hem med någon som är hemma mycket, utan barn och hundar men gärna med en kattkompis. Hon är lite försiktig men och behöver hitta sitt speciella hem med mycket tålamod och låta henne komma fram i sin egen takt. Här tillsammans med en av kompisarna på katthemmet Lollo, läs om henne lite längre ner på sidan


lollo

Lollo

Lollo är ca 3 år och kommer från ett dödsbo med många katter ( Diana och Blixten kommer från samma hem) Lollo har varit lite försiktig  men gör framsteg. Vill komma till ett hem med en kattkompis och kan nog passa som innekatt-Född 2015-09